REFLEKTION. Ur dagens nyhetsflod, från Expressen, rubrik: ”Flicka fick köttbullar i skolan – varje dag i 1,5 år”. Flickan har behov av specialkost, men den var som synes högst ensidig. Diskrimineringsombudsmannen utreder saken. ”Det är många barn med samma problem på skolan”, säger biträdande rektorn på denna kommunala skola

Expressen uppger inte namnet på skolan, ej heller vilken kommun det rör sig om. Tänk om samma historia gällt en huvudman som Internationella Engelska Skolan. Vi kan vara förvissade om att skolan hängts ut med namn, och än mer huvudmannen. ”Ännu en skandal.”

Vinklingarna på nyhetsplats i svenska medier är systematiska. Det som är litet och anonymt om det händer med en kommun som huvudman är skandalöst och namngivet om det rör sig om en friskola. Den väldiga vänstervridningen bland journalister borde kunna ses av alla. Men icke. Även borgerliga politiker köper mediabilden, och tunga personer i företagarvärlden låter sig engageras som ”nyttiga idioter” för vänsterns kampanj för att återskapa de offentliga monopolen.

Någon borde ordna en grundkurs i ”media literacy” för borgerliga ledarskikt, liksom för folk i näringslivet. Om dessa saknar inre kompass, vore det åtminstone bra om de förstod bättre vad medierna ägnar sig åt: en desinformationskampanj för vänstern. Den borde de genomskåda, inte falla pladask för.